Вторник, 14.05.2024, 15:50
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2017 » Март » 16 » У Голованівському лісгоспі стартувала лісокультурна кампанія
08:39
У Голованівському лісгоспі стартувала лісокультурна кампанія

Завдяки ранній весні лісівники державного підприємства «Голованівське лісове господарство» 10 березня розпочали весняну лісокультурну кампанію. Усі підрозділи дружно включились в роботу. На сьогоднішній день Голованівським, Голочанським, Вільховатським і Вільшанським лісництвами заліснено 10 га площі зрубів. До весняної лісокультурної кампанії 2017 року лісівники підготувалися заздалегідь. Ще восени минулого року провели комплекс підготовчих заходів: виконували заплановані об’єми робіт з підготовки ґрунту, готували необхідну техніку та інвентар.

Для повноцінного відновлення лісу вирощено 870 тис. штук стандартного садивного матеріалу, заготовлено 17 т насіння, що повністю забезпечить потреби лісництв необхідною кількістю садивного та посівного матеріалу. На розсадниках проводяться роботи з викопування, сортування сіянців та саджанців деревних лісових порід. До початку весняних лісокультурних робіт в лісгоспі проводилися наради щодо готовності до лісокультурної кампанії.

Загалом навесні 2017 року заплановано провести роботи з лісовідновлення та лісорозведення на землях державного лісового фонду на площі 90 га, в тому числі посадити 10 га захисних лісових насаджень, висіяти насіння в лісових розсадниках на площі 0,3 га (в тому числі суцільним посівом 2000 кв.м.), провести підготовку грунту на площі 40 га, а також привести до ладу та озеленити території лісництв, рекреаційні місця відпочинку.

Здійснюватимуть посадку лісів в основному шляхом посіву жолудя дуба звичайного. В минулому році голованівські лісівники шляхом посіву жолудя дуба звичайного створили 72 гектари лісу. Як і в попередні роки також відбудеться щорічна традиційна Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», під час якої будуть проводитися масові заходи з посадки лісу, уроки знань про ліси, конкурси малюнку та твору на тему «Людина і ліс» для учнів шкіл.

Лісівники запрошують усіх охочих долучитися до посадки дерев.

Просмотров: 490 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 205
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія