Воскресенье, 05.05.2024, 10:22
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2010 » Февраль » 20 » 2011 рік - Міжнародний рік Лісів
21:38
2011 рік - Міжнародний рік Лісів
рік лісів

З метою просування сталого управління і збереження лісових ресурсів Генеральна Асамблея ООН на вісімдесят третьому пленарному засіданні 20 грудня 2006 оголосила 2011 рік Міжнародним роком лісів і призвала уряди, систему ООН, відповідні неурядові організації, приватний сектор та інші суб'єкти докладати всі зусилля для підвищення поінформованості громадськості та розвивати програми з раціонального використання, збереження та сталого розвитку лісів.

Проголошення 2011 року Міжнародним роком лісів надає унікальну можливість для залучення уваги громадськості до проблем збереження лісів.

Міжнародний рік лісів дає можливість об'єднати наявний досвід і стати ще одним стимулом для більш активної участі широкої громадськості в діяльності, пов'язаної із збереженням та відновленням лісів.

Ліси відіграють важливу роль у світовій економіці, забезпечуючи доходи 1.6 мільярдів жителів нашої планети.

Цінність лісів зводиться не тільки до економічних вигод: лісові ландшафти забезпечують важливі соціальні та культурні ресурси, на них грунтується традиційний устрій життя багатьох корінних народів.

Ліси відіграють виключно важливу роль у збереженні біологічного різноманіття та пом'якшення впливу змін клімату. Ліс - середовище проживання приблизно 3 / 4 всіх видів рослин, тварин і грибів, що існують на нашій планеті.

Ліс - частина культурно-історичного середовища, під впливом якої формуються культура і звичаї цілих народів, ліс - джерело роботи та матеріального благополуччя значної частини населення. Ліс служить джерелом деревини і продуктів її переробки, харчових і лікарських ресурсів та інших матеріальних цінностей.

Офіційне відкриття Міжнародного року лісів відбудеться в рамках дев’ятої сесії Форуму Організації Об’єднаних Націй з лісів під час проведення сегменту високого рівня (2-3 лютого 2011 р.). Як очікується в заходах візьмуть участь керівники лісових відомств країн.  Делегація Держкомлісгоспу планує взяти участь в роботі 9-ї сесії ФЛООН та зокрема в сегменті високого рівня.

Просмотров: 11029 | Добавил: Admin | Рейтинг: 10.0/1
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 204
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія