Понедельник, 20.05.2024, 03:11
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2017 » Февраль » 8 » Коли полювати, а коли й звірам допомагати
09:47
Коли полювати, а коли й звірам допомагати

З настанням зимового пероду диким тваринам, що мешкають у лісових просторах, стає нелегко добувати собі корми. Тому єгерська служба ДП «Голованівське лісове господарство» щороку підтримує фауну в цих непростих погодних умовах. У розмові з кореспондентом нашої газети мисливствознавець підприємства Тарас Стригун зазначив, що підгодівля диких тварин сіном - традиційний біотехнічний захід. Крім природних кормів для підгодівлі тварин тут використовують жито, пшеницю, кукурудзу, тощо. Також заготовляють віники із пагонів (з листками) деревно-чагарникових порід.

Єгерською службою лісгоспу протягом 2016 року було заготовлено та вже частково викладено звірам п’ять тонн зерновідходів та п’ять тонн сіна та соломи. Більшість осінньо-зимових кормів бідні мінеральними речовинами: солями натрію, калію, фосфору. Щоб компенсувати їх нестачу, диким тваринам викладають сіль. Для цього влаштовують солонці (у старих пнях видовбують заглибину, в яку викладають сіль), які охоче відвідують травоїдні і завдяки яким у багатьох випадках звірі притримуються відповідних територій.

Керівник єгерської служби Голованівського лісгоспу також підсумував результати останнього сезону полювання, який завершився 31 грудня 2016 року. За його інформацією, торік 268 мисливців отримали контрольні картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання. Також була використана 21 ліцензія, згідно чого було добуто 8 кабанів, 12 козуль та 1 олень європейський.

Мисливствознавець ДП «Голованівський лісгосп» Тарас Стригун та голова Межиріцького низового мисливського колективу, почесний член УТМР Юрій Тацієнко розкладають корми у годівницю.

Просмотров: 349 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 205
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія