Среда, 08.05.2024, 01:53
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2012 » Декабрь » 19 » Першого «мисливця» за ялинками затримано
15:14
Першого «мисливця» за ялинками затримано

Першого «мисливця» за ялинками затримано

Регулярно з початком зими Державною лісовою охороною Миколаївської області проводяться заходи з метою запобігання самовільним рубкам хвойних молодняків в передноворічний період.

При Миколаївському обласному управлінні лісового та мисливського господарства створено оперативний штаб, до якого входять представники державних лісогосподарських підприємств, органів внутрішніх справ, державної екологічної інспекції. Крім того, спеціальні рейдові бригади, які створено на базі державних лісогосподарських підприємств, до складу яких ввійшли представники органів внутрішніх справ, екоінспекції, громадські мисливські інспектори проводять рейди, в ході яких виявляють та затримують крадіїв та складають протоколи на нелегальних заготівельників ялинок. Розміщено пости для перевірки дозвільних документів на заготівлю та перевезення новорічних ялинок. Всього на лісогосподарських підприємствах лісові масиви області охороняють 34 рейдові бригади.

Так, на минулих вихідних було проведено рейди у Баловно-Матвіївському та Галицинівському урочищах Миколаївського лісництва ДП «Миколаївське ЛГ». В ході перевірок був затриманий мешканець Миколаївської області, який самовільно зрубав ялинку діаметром стовбура до 8 см. Рейдовою бригадою було складено протокол.

Нагадуємо, що самовільна рубка дерев стаття 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладання штрафу на громадян у розмірі від 85 до 170 грн. і на посадових осіб від 119 до 340 грн. Крім того, з порушника, який скоїв самовільну рубку молодняків хвойних порід в грудні-січні (постанова Кабінету міністрів України від 23. 07. 2008 № 665) утримуються збитки, нанесені лісовому господарству незаконними рубками в трьохкратному розмірі. Розмір збитків залежить від діаметра при корені та складає від 197 грн. (при діаметрі до 10 см) до 5078 грн. (при діаметрі до 30 см, що характерно для сосни кримської). Якщо людина зрубає декілька таких дерев, збитки будуть великими (5100 грн. і більше), а правопорушника буде притягнуто до кримінальної відповідальності згідно з статтею 246 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі від 6 місяців до 3 років з відшкодуванням заподіяних збитків.


Автор: Прес-служба Миколаївського ОУЛМГ

Просмотров: 543 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 204
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія