Четверг, 25.04.2024, 19:52
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2017 » Март » 24 » Сміття вбиває ліс
10:38
Сміття вбиває ліс

Зійшов сніг, і наші ліси постали перед нами у непривабливому вигляді. Стихійні сміттєзвалища в навколишніх лісах демонструють те, що люди не бажають дотримуватися норм цивілізованого поводження з відходами. Забруднення лісів – проблема, з якою боротися стає дедалі важче. Незважаючи на неодноразові звернення працівників державної лісової охорони про недопустимість засмічення лісових масивів побутовими відходами, громадяни продовжують вивозити сміття та всілякий непотріб у лісові масиви, полезахисні лісові смуги. Берегти ліс, не смітити в лісі, не завдавати йому шкоди – істини відомі кожному. Але надто часто люди про них забувають. Адже не лише в місцях масового відпочинку, а й навіть у віддалених куточках, скрізь видно сліди варварства і неохайності: папір, пляшки, поліетилен, пластик, консервні банки, гори побутового та виробничого сміття. Залишене в лісах сміття не тільки псує пейзаж, але і завдає серйозної шкоди диким тваринам. Скляні скалки ранять лисиць, борсуків та інших тварин. Скляні пляшки і банки небезпечні для дрібних лісових мешканців. Ящірки, веретенниці і дрібні ссавці у пошуках теплого місця часто забираються всередину цих посудин, але не завжди тварині вдається тим самим шляхом повернутися назад, і вони гинуть з голоду і спраги. Тільки в окремих випадках їх можна врятувати.

Лісівники намагаються всіляко сприяти приємному відпочинку громадян в лісі. З року в рік щовесни лісівники прибирають навколишні території, щоб переконати оточуючих, що довкола має бути чисто та зелено. Вздовж автодоріг, в різних мальовничих куточках обладнано спеціально пристосовані місця для відпочинку зі столами, лавками, місцями для вогнища та контейнерами для збору сміття. Створення в лісових масивах мережі таких пунктів є одним з важливих заходів, спрямованих на охорону та захист лісу. Своїми діями лісівники закликають пам’ятати, що кожен наш візит до лісу – не останній, тож варто поводитися так, аби наступне відвідування було приємним та затишним.

Пам’ятайте! Згідно ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Засмічення лісів відходами" передбачено накладення штрафу. Відтепер за забруднення лісів відходами штраф збільшується з 5-10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 25-50 мінімумів. Для чиновників збільшили штраф за сміття у лісі з 10-25 до 50-100 мінімумів. А порушники правил пожежної безпеки в лісах заплатять штраф, що становить 5-15 мінімумів неоподатковуваних доходів (раніше він становив 1-3 неоподатковуваних мінімуми).

Якщо необережне поводження з вогнем призвело до пожежі, штраф зростає до 15-50 мінімумів, а чиновники у такому випадку сплатять до 35-60 мінімумів. Також збільшили з 3-7 до 15-35 неоподатковуваних мінімумів штраф за введення в експлуатацію підприємств без обладнання, яке не допускає шкідливого впливу на ліс.

Все може природа: може нагодувати хлібом, напоїти зі своїх джерел, здивувати своєю красою. Одного лиш не може вона - захистити себе. Тому святий обов'язок охорони природи лягає на плечі тих, хто їсть хліб, п'є її воду, пишається її природою, тобто вас. Бережіть її!

Просмотров: 1465 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 204
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія