Пятница, 29.03.2024, 07:51
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2017 » Март » 22 » Триває підготовка до пожежонебезпечного періоду
12:35
Триває підготовка до пожежонебезпечного періоду

Відповідно до наказу Кіровоградського ОУЛМГ №16 від 03.03.2017р. «Про підготовку лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду 2017 року» у всіх підрозділах ДП «Голованівське лісове господарство» проводиться підготовка до пожежонебезпечного періоду. В даний час у всіх лісництвах складені, погоджені з підрозділами УДСНС та затверджені в районних державних адміністраціях оперативно-мобілізаційні плани гасіння лісових пожеж, розроблені заходи по їх недопущенню, проведено спеціальне навчання працівників державної лісової охорони, щодо вивчення Правил пожежної безпеки в лісах України, погоджені інструкції взаємодії працівників державної лісової охорони з підрозділами УДСНС на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Заплановано провести пожежно-тактичні навчання працівників державної лісової охорони та підрозділів УДСНС по їх взаємодії та готовності до гасіння лісових пожеж.

Разом з цим проводиться ряд інженерних заходів в лісах: прокладаються мінералізовані смуги в місцях ймовірного виникнення пожеж; перекриваються непланові в’їзди в лісові масиви, на таких дорогах, встановлюють шлагбауми; підготовляються місця для забору води. В лісництвах та на лісових кордонах створено пункти зосередження протипожежного інвентаря. По всіх лісництвах будуть прийняті тимчасові пожежні сторожі (на пожежонебезпечний період), організоване чергування. З настанням теплої погоди проводитиметься постійне патрулювання лісових масивів.

До початку пожежонебезпечного періоду 2017 року в лісових масивах працівники державної лісової охорони облаштовують місця відпочинку (рекреаційні пункти), які розміщені вздовж автомобільних доріг із стоянками для автотранспорту. Окрім бесідок, місць для розведення вогнищ, влаштовують куточки з агітаційними матеріалами щодо правил перебування в лісі, встановлюють аншлаги, панно та біг-борди із інформацією на протипожежну тематику. Проводять ретельне прибирання стихійних сміттєзвалищ у смугах відводу автодоріг і в лісах, а також ліквідацію захаращень на окремих ділянках лісу вздовж доріг, біля населених пунктів, на рекреаційних пунктах і в місцях масового відпочинку населення. Тривають роботи з розчищення квартальних просік і шляхів.

Важливим фактором у боротьбі з лісовими пожежами є їх попередження, а при неможливості уникнення, вчасне виявлення. Оскільки основною причиною виникнення лісових пожеж є антропогенний фактор, працівниками державної лісової охорони проводиться профілактична протипожежна пропаганда серед населення: виступають в навчальних закладах, надається оголошення та інформація на протипожежну тематику у засобах масової інформації, проводять бесіди з населенням. Поряд з цими профілактичними міроприємствами в лісництвах з числа працівників державної лісової охорони для охорони лісів від пожеж діють мобільні групи для проведення рейдів по виявленню порушників «Правил пожежної безпеки в лісах України».

Але, навіть такі заходи не стануть гарантією уникнення лісових пожеж без свідомого та відповідального ставлення громадян.

Державна лісова охорона Голованівського лісгоспу закликає громадян дотримуватися Правил пожежної безпеки в лісах України.

Просмотров: 739 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 203
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія