Воскресенье, 19.05.2024, 20:50
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2013 » Март » 1 » Тваринний світ – на власні очі
11:15
Тваринний світ – на власні очі
Тваринний світ – на власні очі

Цього разу до мисливських угідь із гостинцями завітали учні школи №1 м. Луцька.

 – Такі акції дуже доцільні, – розповідає організатор поїздки, вчитель географії Світлана Зінчук. – Вони виховують молодь, вчать любити природу та берегти тваринний світ. До того ж міські діти далекі від природи. А тут така краса. І стільки диких тварин побачили. Восьмикласники із задоволенням фотографували «їдальні» лісових мешканців. Захопленими очима дивилися на оленів, козуль. Дехто бачив їх уперше. Та й, думаю, мало кому вдалося за все життя у дикій природі побачити таку кількість тварин і зовсім близько. Лісівники кажуть: нам поталанило, та й морозна погода, сильний сніговий покрив посприяв. Діти поклали до годівниць смачні гостинці: картоплю, моркву, капусту, сіль та зерно.

  Найтурботливіше клала їжу у годівницю маленька екскурсантка Дар’я, яка приїхала з мамою. Вона щоразу запитувала: коли ж прийдуть звірі, аби поласувати її гостинцями?

  

 

Проїжджаючи мимо, побачили й лісова мешканка – дику свиню зі своїм чадом. Лісівники наблизитися не дозволили, адже у цей період мати надто чутлива і агресивна. Поросятко, яке цього разу привела лише одненьке, тулилося до матусі, а та скоса поглядала на відвідувачів лісу. Дітей попередили, що у лісі треба поводитися тихо, тож саме тиша дала змогу хоч здалека, але насолодитися спогляданням дикого сімейства. 

Своїх померзлих гостей єгері пригостили запашним чаєм із цілющих твар та печивом. 

Сьогодні на школярів була покладена важлива місія – зрозуміти і навчити друзів, що ліс – живий і його треба берегти.



Автор: Прес-служба Волинського ОУЛМГ Фото Оксани Чурило
Просмотров: 511 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 205
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія