Пятница, 29.03.2024, 00:52
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2017 » Март » 27 » Увага! Сезон тиші у природі
10:42
Увага! Сезон тиші у природі

Згідно із Законом України від 09 квітня 2015 року № 322-VІІІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу" встановлено, що у період масового розмноження диких тварин, з 01 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (проведення вибухових робіт, запуск феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення раллі та інших змагань на транспортних засобах). У зв’язку з цим, звертаємо увагу на необхідність неухильного виконання вимог частини п’ятої статті 39 Закону України "Про тваринний світ" підприємствами, установами, організаціями та громадянами при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає чи може вплинути на стан тваринного світу.

У лісових, польових та водно-болотних угіддях, де виводиться звір, гніздиться перната дичина, перебування людей має бути максимально обмежене. З метою збільшення чисельності фауни, з настанням масового гніздування птахів та народженням потомства у звірів, працівники лісових та мисливських господарств ведуть інтенсивну роботу з охорони ділянок мисливських угідь, де ви­водиться молодняк дичини.

Сезон тиші – захід, який сприяє розмноженню дичини, збереженню молодняка птахів і звірів. Тиші в цей період треба дотримуватись, щоб якнайменше турбувати тварин, не заважати їм піклуватись про свою малечу. Присутність людей у місцях, де живуть дикі тварини, створює так званий «фактор турбування», який викликає у тварин стан постійної напруженості, порушує добовий ритм їх життєдіяльності. Птахи, якщо їх наполохати, змушені злітати з гнізда.

Отже, треба подумати кожному з нас, яким чином у цей період зменшити згубну дію нашого вторгнення в природу. Сподіваємося на те, що кожний, хто відпочиватиме на природі, перейметься дуже важливою думкою: усе живе і прекрасне потребує уваги, піклування і охорони.

Два з половиною місяці тиші – це людська данина природі. Перебуваючи в лісі чи інших еко­системах, варто пам’ятати, що людина відповідальна за своїх братів менших. Порушники цих правил нестимуть не тільки моральну, а й фінансову відповідальність.

Зберігаймо довкілля, охороняймо природу та не турбуймо диких тварин у період їхнього розмноження!

Просмотров: 1032 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 203
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія