Понедельник, 20.05.2024, 06:15
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2017 » Февраль » 27 » В 2016 році ДП «Голованівський лісгосп» було проведено рубки формування і оздоровлення лісів на площі 1219 га.
07:17
В 2016 році ДП «Голованівський лісгосп» було проведено рубки формування і оздоровлення лісів на площі 1219 га.

З метою поліпшення якісного складу лісів, їх оздоровлення, посилення захисних властивостей, ДП «Голованівський лісгосп» проводяться лісогосподарські заходи (рубки догляду за лісом, санітарні рубки, лісовідновні рубки в деревостанах, що втрачають захисні, водоохоронні та інші корисні властивості, рубки, пов’язані з реконструкцією малоцінних молодняків і похідних деревостанів, рубки переформування, ландшафтні рубки тощо). Проведення рубок формування та оздоровлення лісів спрямоване виключно на підвищення стійкості та продуктивності деревостанів, збереження біорізноманіття лісів, їх оздоровлення і посилення захисних, санітарно-гігієнічних, оздоровчих функцій. Вони проводяться шляхом періодичного вирубування дерев, подальше збереження яких у складі насаджень недоцільне.

Рубки формування і оздоровлення лісів проводяться способами, що не викликають ерозії ґрунтів, пошкодження дерев, які залишаються для подальшого росту, виключають можливість негативного впливу на стан лісів та водоймищ, забезпечують поступове відтворення і формування лісів, близьких до природних, постійне підтримання стійкості деревостанів.

За минулий рік підрозділи лісгоспу провели рубки формування й оздоровлення лісів на площі 1219 га. Таким чином планові завдання виконано в повному обсязі. Дані рубки сприяли покращенню санітарного стану насаджень, зменшенню площі деревостанів з осередкам шкідників і хвороб лісу.

Також було проведено всі заплановані догляди. Загальна площа таких рубок за минулий рік склала 310 гектарів. Найбільшу площу молодняків пройдено доглядами у Вільховатському лісництві – це 119 гектарів.

Просмотров: 336 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 205
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія