Четверг, 25.04.2024, 22:47
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2017 » Март » 28 » Доповнили шкілку новорічних ялин
07:29
Доповнили шкілку новорічних ялин

З настанням сприятливих погодніх умов лісівники, як і щороку навесні, розпочали лісокультурну кампанію. Так 24 березня Вільховатським лісництвом ДП «Голованівське лісове господарство» було доповнено шкілку новорічної ялини площею 4,5 га. До посадки було залучено державну лісову охорону та жителів сіл Таужне, Червоне, Мощене. Вони допомагають не лише в посадці, а й в інших лісівничих справах – збирають лісове насіння, проводять догляди за лісовими культурами. Інструктаж про те, як правильно посадити маленькі деревця, провів лісничий Вільховатського лісництва Олександр Милаш. Висаджували сіянці традиційним способом – за допомогою меча Колесова. Чітко й злагоджено, без зайвої метушні працювали спеціалісти лісового господарства та жителі навколишніх сіл, були передбачені всі моменти робочого процесу: доставка людей на місце роботи, наявність достатньої кількості необхідного інструменту, посадкового матеріалу. Під пильним наглядом лісівників, протягом кількох годин, було висаджено 19 тисяч сіянців сосни кримської.

Щоб успішно та якісно створити шкілку новорічних ялин, було заготовлено насіння та вирощено сіянці. Насіння, зібране з шишок, навесні висівають у спеціальні короби. Це дуже зручно, адже так молоді сіянці доглядати легше, ніж у відкритому ґрунті. Тут їх підживлюють добривами, поливають, а за потреби, ховають від сонця (накривають сонцезахисною сіткою). Ґрунт не має бути занадто родючим, щоб сосна не тягнулася вгору, а ставала пухнастою. Малі хвойні сіянці - вимагають ретельного догляду. Відтак, перед тим, як висадити їх у відкритий ґрунт, обов`язково проводять знезараження - щоб сіянці майбутньої сосни не були пошкоджені. Ростуть сіянці в коробах два роки потім їх пересаджують у шкілки. Викопують з коробів дуже обережно, щоб не пошкодити тендітні корінчики.

З одного гектару отримують близько п’яти тисяч зелених красунь. Аби ялинка виросли до 2 метрів заввишки, потрібно 6-10 років, а щоб виростити 15-метрову красуню треба близько 35 років. Тому, ось уже декілька років поспіль, лісівники пропонують населенню самий оптимальний варіант - купляти ялинку в контейнері, поставити вдома, Новий Рік відсвяткувати, потім винести на вулицю і висадити у відкритий грунт, там вона буде прекрасно рости, прикрашати ваші оселі або офіси.

Просмотров: 757 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 204
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія