Среда, 08.05.2024, 20:28
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2017 » Март » 6 » Медичний огляд лісівників
15:17
Медичний огляд лісівників

Відповідно наказу № 5 ДП «Голованівський лісгосп» «Про проведення медичних оглядів працівників лісгоспу» та на підставі статті 14 і 17 Закону України «Про охорону праці», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 31.03.94 р. №45 «Положення про проведення медичних оглядів працівників зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці, а також щорічного обов’язкового медичного огляду працівників віком до 21 року.» нещодавно було проведено медичний огляд працівників лісгоспу.

Метою медичного огляду працівника є визначення стану його здоров’я, зокрема, можливості виконання ним певних трудових обов’язків, своєчасного виявлення гострих чи хронічних професійних захворювань, встановлення у разі необхідності медичних протипоказань щодо здійснення окремих видів робіт, а також попередження виникненню та розповсюдженню інфекційних хвороб, розробки індивідуальних та групових лікувально-профілактичних та реабілітаційних заходів працівникам, що віднесені за результатами медичного огляду до групи ризику.

Підприємство за власні кошти організовує проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.

Для проведення медичного огляду працівників підприємство укладає договір із закладом охорони здоров’я та надає йому список працівників, які підлягають медичному огляду.

На підставі списку працівників, які підлягають медоглядам, заклад охорони здоров’я складає план-графік їх проведення, погоджує його з роботодавцем і закладом державної санітарно-епідеміологічної служби.

За час проходження медичного огляду за працівниками зберігаються місце роботи (посада) і середній заробіток. Лісгосп за результатами медичного огляду інформує працівника про можливість (неможливість) продовжувати роботу за професією.

Лісгосп вправі в установленому законом порядку притягнути працівника, який ухиляється від проходження обов’язкового медичного огляду, до дисциплінарної відповідальності, а також зобов’язаний відсторонити його від роботи без збереження заробітної плати.

Підприємство здійснює контроль за проведенням медоглядів у строки, погоджені з закладами охорони здоров’я – відповідальний інженер з охорони праці Панасюк Сергій Миколайович.

Просмотров: 491 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 204
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія