Среда, 08.05.2024, 22:39
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2017 » Март » 6 » Стан безпеки праці
12:47
Стан безпеки праці

Закон України «Про охорону праці» чітко визначає державну політику в галузі охорони праці, в основу якої покладено принцип пріоритету життя і здоров’я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці. На ДП «Голованівський лісгосп» з повною відповідальністю ставляться до питань охорони праці, розробляють та виконують комплексні інженерно-технічні заходи, спрямовані на покращення умов праці, та дотримуються їх фінансування. На підприємстві створена та діє система управління охороною праці, розроблено відповідні положення та схеми дії керівників структурних підрозділів господарства. Працівники, які виконують роботи з підвищеною небезпекою, щорічно проходять у господарстві навчання та перевірку знань з питань охорони праці. Завдяки належному ставленню директора Костянтина Васильовича Гончаренка до питань охорони праці на підприємстві діє кабінет з охорони праці, обладнаний стендами та плакатами для наочної ілюстрації безпечних методів виконання робіт. З числа керівників, фахівців та спеціалістів у господарстві створена та діє комісія з контролю за станом охорони праці. Усі працівники, зайняті на роботах з важкими та шкідливими умовами праці, а також на роботах, пов’язаних із забрудненням або здійснюваних у несприятливих погодних умовах, безкоштовно забезпечуються спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту згідно з галузевими нормами.

У 2016 році на ДП «Голованівський лісгосп» не було зареєстровано нещасних випадків виробничого характеру. Також не було дорожньо-транспортних пригод з транспортними засобами підприємства. За цей же період не виникало загорань, пожеж в спорудах, адміністративних будівлях по підрозділах підприємства. Кожен рік по підприємству видається наказ про проведення курсового навчання по охороні праці робітників, службовців та ІТП (за 20 год. програмою) і проводиться перевірка знань з питань охорони праці.

На забезпечення вимог безпеки по охороні праці виділяється достатньо коштів, що відповідає нормативним вимогам (0,5 % фонду оплати праці). Так в 2016 році загальні витрати становили 336222 гривень, кошти були направлені на проведення навчання з охорони праці, забезпечення працівників спецодягом, взуттям та засобами індивідуального захисту, проведення обов’язкового попереднього, періодичного і позапланового медичного огляду працівників, зайнятих на важких роботах, роботах з небезпечними чи шкідливими умовами праці.

Завдяки вміло поставленій роботі у сфері охорони праці на підприємстві відсутні професійні захворювання та нещасні випадки.

Просмотров: 462 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 204
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія