Среда, 08.05.2024, 06:52
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » 2017 » Март » 6 » Вимоги безпеки на лісосічних роботах та під час експлуатації вантажопідіймальних кранів розглянуто в Голованівському лісовому господарстві
15:37
Вимоги безпеки на лісосічних роботах та під час експлуатації вантажопідіймальних кранів розглянуто в Голованівському лісовому господарстві

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський спільно з головним страховим експертом з охорони праці відділення ВД ФССНВ України у Гайворонському районі Олександром Загороднім провели нараду з працівниками ДП «Голованівське лісове господарство» з питань виробничого травматизму та шляхів його попередження, безпеки праці під час лісосічних робіт та при експлуатації автомобільних вантажопідіймальних кранів, а також соціального страхування працівників від нещасних випадків. У ході заходу наголошено на вимогах безпеки на лісосічних роботах та при експлуатації автомобільних вантажопідіймальних кранів, проаналізовано випадки травматизму в лісовому господарстві. Звернуто увагу на процедуру проведення розслідування нещасних випадків на виробництві та відшкодування шкоди постраждалим. Зазначено, що лісосічні роботи слід виконувати згідно вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці. Дотримуватись інструкції з охорони праці, експлуатаційної документації на технічні засоби та інструкцій підприємства-виробника, що затверджуються та діють на підприємстві, карт технологічного процесу та нарядів-допусків. Обговорені особливості установлення та безпечної експлуатації автомобільних вантажопідіймальних кранів на виробничих дільницях лісового господарства згідно проектів виконання робіт і технологічних регламентів.

Увагу було звернуто на встановлення вантажопідіймальних кранів, які вантажать та переміщують деревину.

Було наголошено на необхідності проведення періодичних технічних оглядів вантажопідіймальних кранів уповноваженою спеціалізованою організацією.

Також на підприємстві необхідно посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій. Провести щорічні навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників. Впровадити комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативних вимог з питань охорони праці. Забезпечити відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників.

Просмотров: 603 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 204
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія