Воскресенье, 28.04.2024, 18:46
Приветствую Вас Гость | RSS

Голованівський лісгосп

Главная » Архив материалов
« 1 2 3 4 ... 53 54 »

14 березня 2017 року на території урочища «Воловик» Голованівського лісництва ДП «Голованівське лісове господарство» майстером лісу було виявлено 15 голів трупів диких свиней різної вікової та вагової категорії, загинувши з невідомих причин. Фахівці держпродспоживслужби Голованівського району виїхали на місце та повідомили головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. На місці події робочою групою швидкого реагування працівників управління Держпродспоживслужби в 15.30 год. було встановлено факт загибелі диких свиней. При розтині трупів паталогоанатомічні ознаки характерні змінам при захворювані на АЧС. Від 2 трупів було відібрано патологічний матеріал та доставлено в Кіровоградську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини.


Просмотров: 505 | Добавил: Admin | Дата: 21.03.2017

17 березня у Голованівському лісгоспі підсумували виконання колдоговірних зобов’язань за 2016 рік і приймали колективний договір на 2017 рік. На конференції прибули 35 делегатів з усіх підрозділів. Також на зборах були присутні начальник Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Ревенко Н.О., директор ДП «Голованівське лісове господарство» Гончаренко К.В., голова первинної профспілкової організації Стрільчук Н.Д.


Просмотров: 469 | Добавил: Admin | Дата: 21.03.2017

Сьогодні в усьому світі відзначається Міжнародний день лісу або Всесвітній день захисту лісів, який був заснований в 1971 році. Ініціатором установи даного Дня виступила Європейська конфедерація сільського господарства на 23-й Генеральній Асамблеї в 1971 році, і ця ідея була підтримана Всесвітньою Продовольчою і сільськогосподарською організацією при ООН (ФАО). З тих пір щорічно з ініціативи ООН 21 березня, як привід проінформувати суспільство про важливість збереження лісів, відзначається Міжнародний день лісу.


Просмотров: 512 | Добавил: Admin | Дата: 21.03.2017

73 роки тому, в період з 11 березня 1944 року по 18 березня 1944 року, під час Другої світової війни на території України, дивізії 53-ї армії 11 Українського фронту під командуванням маршала І.С. Конєва за вісім бойових днів вигнали гітлерівських поневолювачів з Голованівщини. 17 березня 2017 року у музеї історії Голованівського району відбулася година – реквієм присвячена цій знаменній події. В заході брали участь керівництво району, представники РДА, районної організації ветеранів України, працівники культури, громадськість.


Просмотров: 468 | Добавил: Admin | Дата: 20.03.2017

Українська природа – справжнє національне надбання! Недоторкані степи, озера, ліси унікальні та мальовничі. У нашій країні є 40 національних природних парків та сотні інших природоохоронних об’єктів. Більшість із них дуже потребує допомоги. 25 березня Україна в черговий раз приєднається до всесвітньої ініціативи та проведе масштабну всеукраїнську соціально-екологічну кампанію Година Землі. Кампанія Година Землі проводиться з ініціативи найбільшої природоохоронної організації у світі – Всесвітнього фонду природи (WWF). Щороку вона об’єднує всіх, кому небайдуже майбутнє планети. У суботу 25 березня о 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимкнуть світло в своїх домівках та на робочих місцях, щоб показати необхідність об’єднаних дій для збереження природи нашої планети.


Просмотров: 446 | Добавил: Admin | Дата: 20.03.2017

Держлісагентство разом з Лісовою комісією Шотландії планують проводити спільні дослідження з питань підвищення життєздатності лісових екосистем. Про це повідомила т.в.о. Голови державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. Під час візиту до Великобританії Христина Юшкевич провела зустріч з представниками Лісової комісії Шотландії та відвідала підрозділ, який займається прикладними лісовими дослідженнями. «Тут фахівці займаються, зокрема, розробкою інноваційної стратегії для лісового господарства. Цікавим є обмін дослідниками, науковцями та проведення спільних досліджень з питань підвищення життєздатності лісових екосистем в умовах зміни клімату. Ми одразу зробили відповідний запит для обміну», – повідомила т.в.о. Голови Держлісагентства


Просмотров: 426 | Добавил: Admin | Дата: 20.03.2017

Минулого року лісівники ДП «Голованівський лісгосп» заготовили 16,8 тон жолудів дуба звичайного. Усі лісництва створили стратегічний запас посівного матеріалу, який використають для створення нових зелених насаджень. Зібрати насіння це лише половина справи, потрібно ще й зберегти посівний матеріал упродовж зимового періоду, не втративши його подальшої схожості, тому до зберігання насіння в лісгоспі завжди ставляться з особливою увагою. Попереднє зберігання жолудів здійснюють у спеціально підготовлених продезинфікованих, неопалюваних, добре провітрюваних приміщеннях. Жолуді розсипають на підлогу. Шар жолудів не перевищує 5 см .


Просмотров: 1617 | Добавил: Admin | Дата: 17.03.2017

Завдяки ранній весні лісівники державного підприємства «Голованівське лісове господарство» 10 березня розпочали весняну лісокультурну кампанію. Усі підрозділи дружно включились в роботу. На сьогоднішній день Голованівським, Голочанським, Вільховатським і Вільшанським лісництвами заліснено 10 га площі зрубів. До весняної лісокультурної кампанії 2017 року лісівники підготувалися заздалегідь. Ще восени минулого року провели комплекс підготовчих заходів: виконували заплановані об’єми робіт з підготовки ґрунту, готували необхідну техніку та інвентар.


Просмотров: 486 | Добавил: Admin | Дата: 16.03.2017

Під керівництвом директора ДП «Голованівське лісове господарство» Костянтина Васильовича Гончаренка 14 березня відбулася чергова нарада за участю головних спеціалістів лісгоспу та лісничих. В ході наради було обговорено ряд важливих питань:

1. Про початок весняної лісокультурної кампанії; ведення робіт з посівів в лісових розсадниках; висаджування в шкілках декоративного посадкового матеріалу, проведення еколого - природничих акцій за участю громадськості;

2. Про стан лісонасіннєвої справи;

3. Про проведення весняної ревізії майстерських дільниць;

4. Про подання електронних декларацій;

5. Ліквідація засмічення побутовими та іншими відходами лісових насаджень вздовж автомобільних шляхів, навколо населених пунктів, в місцях масового відпочинку громадян;

6. Готовність до пожежонебезбечного періоду: перекриття непланових заїздів; встановлення наглядової агітації; патрулювання державної лісової охорони в лісових обходах;

7. Посилення роботи щодо унеможливлення незаконних рубок.

Учасники наради обговорили й інші не менш важливі питання, такі як стан охорони праці на підприємстві; благоустрій територій садиб лісгоспу та лісництв, а також рекреаційних пунктів; боротьба з браконьєрством.


Просмотров: 407 | Добавил: Admin | Дата: 15.03.2017

Перші квіти після тривалої зими приносять величезну втіху для душі, вони завжди привертають до себе увагу своєю красою. Але на жаль, їх часто зривають та згодом цілими оберемками реалізують на узбіччях доріг та на ринках. Важких і непоправних втрат завдає масовий збір первоцвітів, що призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення. На території України налічується 33 види первоцвітів: підсніжники, проліски, ряст, сон чорніючий і великий, мати-й-мачуха, конвалія, тощо.


Просмотров: 1188 | Добавил: Admin | Дата: 14.03.2017

Курс валют
Пошук
Прогноз погоди
Погода в Голованевске
Опитування
Оцените наш сайт
Всего ответов: 204
Статистика
WoodEx Rambler's Top100 Яндекс цитирования Все про Тендеры ! Урядова гаряча лінія